Japan, Osaka-Kyoto

Ik wil graag mijn foto’s van mijn reis in Japan met je delen. Ik heb daar, met mijn dochter, in een huisje in Osaka geslapen. Het huis waarin we “woonden” lag op zo’n 4 minuten loopafstand van Dotonbori; een grote, bekende singel met daar omheen restaurantjes, eetcafé’s en winkels.
De oppervlakte van Osaka is 223 km2 en heeft ongeveer 2,7 miljoen inwoners. Door het enorme aanbod van scholen, winkels en bedrijven stijgt het “mensenaantal” van Osaka overdag richting 3,7 miljoen inwoners. Even ter vergelijking met Amsterdam: 219,3 km2, en heeft bewonersaantal: 853.312 (30 april 2017, bron: CBS). Groot-Amsterdam telde 1.353.972 inwoners. Hoewel Osaka de tweede grootste stad van Japan is heeft Yokohama de grootste populatie. Iedereen denkt vaak dat Tokyo de grootste stad is van het land maar dat is incorrect want de hoofdstad is namelijk agglomeratie wat betekend dat het een aaneenschakeling van steden en dorpen is. Meer over Osaka lees je HIER. Met de trein, metro, of de Shinkansen reis je, vanuit Osaka, eenvoudig naar verschillende steden omdat het zo’n beetje in het midden van Japan ligt.

Het viel me op dat in Osaka en Kyoto ontzettend veel restaurantjes en eetcafé’s tussen de winkeltjes door gevestigd zijn. Om de paar winkeltjes of woningen is er een plekje waar je de heerlijkste lekkernijen kunt eten, vaak gepaard met aanbod van drank.

Hierboven zie je een café zoals je er vele ziet in Japan.

Hierboven zie je een Vendingmachine. Je kunt er warme en koude dranken uit kopen en soms ook eten.

Hierboven zie je vissenstaarten. Ze worden ook in de supermarkt verkocht.

De kabels hangen boven de straten, langs de huizen.

hierboven: In de meeste straten liggen prachtig versierde putdeksels.

Hieronder: een indruk van Dotonbori. ’s avonds is het prachtig verlicht, varen er rondvaartboten en lopen overal mensen.

Hieronder: bijna alle restaurants en eethuisjes hebben niet alleen een menukaart maar ook plastic namaaksels van hun gerechten buiten staan.

Hieronder: In Japan is het de normaalste zaak van de wereld om over de stoep te fietsen. Gelukkig doen zij dat heel langzaam en voorzichtig.

Hieronder: Rikuro’s cheesecake. Ik denk dat dit de heerlijkste cheesecake is die ik ooit gegeten heb. Een rij voor de deur, dat wel maar het wachten waard.

hieronder: ’s avonds zie je de kabels zo duidelijk afsteken tegen de lucht..het lijkt wel een scène uit een mangastrip.

Onder: cocktails gedronken in de Final Fantasybar. Er wordt voordat je echt binnentreed, wel geïnformeerd of je bekend bent met het spel. Eenmaal binnen werd het duidelijk: álles ademt Final Fantasy (foto’s maken was helaas niet toegestaan).

Boven: een hondencafé. Je krijgt een paspoortje, moet slofjes aan en op het eind wordt je afgeborsteld ivm haartjes.

boven: ik ken alleen de suikerspin zoals wij ‘m in Nederland krijgen. Deze lijkt wel uit een pers te komen, zo perfect ‘ie eruit ziet. Toch is het een bekend ding waar mensen echt voor komen.

Onder: Manga..Japan loves Manga!

Onder: best vaak gezien, supermarkten die verse vis verkopen. En octopus..en schaal en schelpdieren.

onder: entering Osaka castle

Onder: Er is een aantal dingen dat ik niet lust. Okonomiyaki is daar één van..

onder: met de trein (of was het nou metro..ben het ff kwijt) naar Fushimi Inari Taisha shrine in Kyoto. Een wandeling door de roodgeverfde Sendon Torī (duizend poorten).

Onder: En dan is het nu tijd voor wat lekkers..een soepie of theetje

onder: of wat dacht je van octopusjes van de barbecue ?

Onder: tickets voor de Shinkansen. Zo’n leuke ervaring om met de Shinkansen te reizen. Aanrader!

boven: krokant gegrilde kwartels in een pittig, zoete marinade

boven: hier heb ik mijn bentobox uitgezocht.

boven: soms doe je er iets langer over om van A naar B te reizen. Dan moet je de weg echt zoeken en vragen.

Onder: Japanse tafelgrill. Oh, wat zou ik daar graag eentje van hebben in een tuin.

Onder: Na de menukaart te hebben bestudeerd, heb ik mijn sushibestelling doorgegeven. Vlak naast mij is het vervolgens klaargemaakt en verpakt zoals we dat in Nederland alleen met bonbons zouden doen..

Onder: overal zie je tempels (shrines) waar je even tot rust kunt komen, je gebeden kunt doen en weer verder met de bedoening van de dag.

Onder: bij mijn verhuizing ontdekte ik dat ik een zwak voor schaaltjes heb. Kun je je voorstellen hoe gelukkig ik werd van deze winkels en winkelstraat?

Onder: geef gerust je bestelling op; alles kan van plastic worden nagemaakt


Onder: al dat gewandel maakt een beetje hongerig. Tijd voor een drankje en hapje in een eetcafé