Empty nest

De Pimpelmees is mijn favoriete mees. Vol verrukking volgde ik het bouwen van het nest en luisterde ik naar de kuikens die op een dag uit hun ei gekropen waren.

Pa en moe vlogen af en aan met verrukkelijk krokante torretjes en kevertjes en later grotere gerechten zoals fris groene sappige rupsen. De kinderen piepten erop los, schreeuwend dat ze nog meer wilden eten met een toetje erna.

Mama en papa Pimpelmees zagen er na een tijdje best slonzig uit. Het mooie gele verenpak vertoonde donkere onverzorgde plekken. Door harde wind vlogen ze toch de grote binnentuin in en bij heel warme dagen gingen ze telkens overal zoeken naar iets nieuws en lekkers te eten voor de kleintjes. Álles stond in het teken van het eten geven van de kinderen. Keiharde werkers, meester chefs.

Op 21 mei, hoe mooier konden ze het regelen, op Hemelvaartsdag, zag ik ‘s morgens vroeg toen de zon nog maar net op was en m’n dichte gordijnen bescheen, vlak na elkaar silhouetten van vogels uit het huisje vliegen. Iets later dan ik eerst had uitgerekend. De volgende dag kwam er nog een heel enkele keer een pimpelmees met rupsje naar het nestkastje maar ging er niet in. Er kwam geen gezellig kindergeluid meer uit het huisje. Het deed me denken aan wat ouders meemaken als de kinderen op zichzelf gaan wonen. Men omschrijft het ook wel als empty nest syndrome; moeten ze even afkicken van het verzorgen en dat komt soms zwaar aan.

Vanmorgen heb ik de knoop voor hen doorgehakt en het nestkastje verwijderd en bij mij in huis geopend. Het was keurig en vooral leeg. Alle kinderen waren gezond en wel uitgevlogen. En ik heb eindelijk weer toegang tot m’n balkon. Heb er meteen plantjes neergezet en de nestkasten weggezet 😉

Het nest is gemaakt van honden en kattenharen, mosjes, veertjes en ander spul
Zo, tis mooi geweest. Nu is er weer ruimte voor mijn andere lievelingstijdverdrijf, plantjes !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s