Pimpelmees

on

Een tijd geleden kreeg ik van mijn ouders 2 wezenkasten, gemaakt van boomstammetjes. Ik wilde ze in de tuin ophangen maar daar kwam het steeds niet van door het slechte weer en mijn werktijden. Uit gemak heb ik ze toen maar op het balkon gezet. Rond 19 maart zag ik ineens dat er belangstelling was voor bewoning. 21 maart kwam de eerste Pimpelmees de boel bekijken.

Na veel overleg tussen meneer en mevrouw Pimpelmees hebben zij de keus laten vallen op de begane grond. Drukke lui zijn het, die er geen gras over hebben laten groeien. Ze kozen voor een zacht en duurzaam interieur waarvoor verschillende partijen een bijdrage hebben geleverd. Een beetje speurwerk op internet levert namelijk op dat mezen houden van vachtmateriaal. Dus poes Mayke, kater Tom en hond Nori zijn vaak gekamd en de haartjes heb ik, samen met wat mos en fijn gedroogd gras, in een zelf gefabriceerd ruifje gedaan. Spul is niet aan te slepen; de honden uit het Wertheimpark moeten medelanders, en dat doen ze graag. Meneer en mevrouw Pimpelmees willen een groot gezin; zo’n 5 á 10 bloedjes van kinderen.

Het bouwen van het nest duurde ongeveer 2 weken. Ik dacht even dat ze vertrokken waren maar niets is minder waar. Een heel enkele keer vliegt meneer of mevrouw Pimpelmees in of uit het huis om wat te eten maar verder is het stil. Ik las over de broedtijd van de mees, dat na de nestbouw aanbreekt, zo’n 12 tot 14 dagen duurt. In de week van 13 april 2020 verwachten we de babies! De kleintjes zullen dan nog zo’n 20 dagen, dus tot de eerste week van mei, in het nest blijven en vliegen daarna uit.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s