Bonenmelange met volkoren pasta

on

Ik kan erg genieten van af en toe een pastagerecht. Van huis-uit aten we dat niet vaak. Mijn vader heeft eens, na lang zeuren van ons als kind, geprobeerd spaghetti te maken. De liefde voor de Italiaanse keuken zit niet heel diep; het was een meer Indonesische bami vervangen door Spaghettislierten.

In deze Bonenmelange met volkoren pasta, geroosterde amandel en bietjes, kom je geen Indische kruiden tegen. Het is een simpel recept dat vooral met de bietjes en amandelen, een heerlijk, voedzaam gerechtje vormt. Hieronder het recept voor 2 personen en klaar in een half uurtje.

80 gr sperziebonen
90 gr tuinbonen
70 gr doperwtjes
240 gr kastanje champions
65 gr gekookte rode biet
70 gr bleekselderij
twee handjes gerookte amandelen, gehalveerd
een ui
3 teentjes knoflook
1/2 el.rozemarijn
1/2 el.tijm
ijsblokjes (zoveel dat de bodem van de diepe schaal volledig bedekt is)
schuimspaan
diepe schaal
160 gr volkoren penne

Zet 2 pannen water op het vuur. Eén pan ga je straks de pasta in koken en in de andere ga je de groenten blancheren. Vul een schaal met ijsblokjes en water en zet het apart. Als het water in de pan kookt kunnen de sperziebonen erin. In de andere kan de pasta. Kijk op de verpakking hoeveel dat per persoon moet zijn. Haal de groenten met de schuimspaan uit het water als ze beetgaar zijn en leg ze in het ijswater. Nu kunnen de tuinbonen in het kokend water; doe daar hetzelfde mee als de sperziebonen. Als laatste kunnen de doperwtjes in het water. Ook die haal je eruit als ze al-dente zijn en laat je koud worden in het ijswater. Doe wat olie of kokosolie in de pan en bak daarin de gesnipperde ui en fijngesneden knoflook glazig op iets meer dan middelhoog vuur. Voeg dan de in plakjes gesneden champions toe en bak ze mee. Als ze half gaar zijn kan de fijngesneden bleekselderie erbij. Voeg er ook de rozemarijn en tijm aan toe. Bak het geheel een minuut of 2 en voeg er dan de bonen en doperwten aan toe en zet het vuur zacht. Voeg tot slot nog wat zout naar smaak toe. Snij de gekookte biet in kleine dobbelsteentjes en halveer de gerookte amandelen overdwars.

Verdeel de pasta al het gaar is, op twee borden, samen met de bonenmelange. Strooi daarover heen de biet en amandelen. Je kunt eventueel ook wat geitenkaas eroverheen strooien.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s