Pesutorī sushi met kunjit

 

IMG_5484

Pesutorī sushi is een kruising tussen sashimi en een gebakje. Net als de naam heb ik zelf een aantal Pesutorī bedacht. Deze Pesutorī is heerlijk gekruid. Een zachte rooksmaak samen met het kruidige van kunjit afgerond met een zweem van Japanse saké.

(voor 2 personen)
100 gr zalm
10 ml arachideolie
snufje gerookte paprikapoeder
1/2 tsp kunjit
15 ml saké
snufje zout
Daikon
20 gr. Japanse sushigember
2 vellen Nori
kookring van 4cm breed en 4.5cm hoog.
eventueel wat tobikko, schijfje courgette of geraspte wortel gebruiken.

Zet een pannetje op laag vuur en giet daar de olie in. Als de olie op temperatuur is kan de kunjit erin. Roer de kunjit goed door en voeg het snufje paprikapoeder na een minuut toe. Blijf nog een minuut roeren terwijl je de saké toevoegt. Giet de marinade in een schaaltje en laat rustig afkoelen tot kamertemperatuur.

Snij de zalm in fijne stukjes en zet apart. Steek met de kookring rondjes uit plakjes daikon. Vouw de Nori in lange stroken en daarna in vierkantjes waaruit je met de kookring rondjes knipt. (maak de kookring nat en stempel een rondje op een vierkantje Nori. Daarna knip je het makkelijk uit). Voeg de zalm aan de marinade toe en meng het geheel goed door elkaar en zet apart. Snij de gember fijn en zet apart.

Nu kan je beginnen aan het opbouwen van je Pesutorī. Zet de kookring op een presenteerschaaltje. Leg er een schijfje Nori in, daarna daikon, dan een schepje gember, dan een schijfje Nori (druk aan met de vinger/ theelepel), gevolgd door wat zalm en daar bovenop een schijfje Nori (weer aandrukken). Nu kan er een schepje tobikko op, daarop een schijfje Nori (weer aandrukken) en dan weer een schepje zalm. Til voorzichtig de kookring van je Pesutorī, eventueel met je vinger alles op z’n plaats houdend. Leg wat decoraties bovenop en veeg je schaaltje schoon waar de marinade is uitgelopen.
Geniet van je Pesutorī met een glaasje witte wijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s