Pesutorī sushi met rode peperkorrels

IMG_5482

Pesutorī sushi is een kruising tussen sashimi en een gebakje. Net als de naam heb ik zelf een aantal Pesutorī bedacht. Deze vind ik persoonlijk de mooiste. Je zult zeker enthousiaste reacties krijgen als je ‘m bij de borrel serveert op een mooi bordje. Gelukkig is hij niet alleen mooi..hij is ook heel lekker.

(voor 2 personen)
100 gr zalm (niet gerookte)
10 ml saké
1 tsp Japanse sushigember
10 ml Ponzu
rode peperkorrels
daikon (ingelegde rettich; kleur geel)
3 vellen Nori
een kookring met doorsnede 4 cm en hoogte 4,5
eventueel een bakje Tobikko (soort Japanse kaviaar voor sushi) en/of 1 bosui voor garnering

Snij de zalm en gember in kleine stukjes. Voeg er dan de saké en ponzu aan toe en roer alles goed door elkaar en voeg eventueel een snufje zout toe. Zet de zalm in marinade weg in een schaaltje.
Vul een schoteltje met wat water. Vouw de Nori in stroken en daarna de andere kant op zodat er vierkanten ontstaan. Zorg dat de kookring daarop past. Doop de kookring even in het schoteltje water en zet ‘m op de vierkanten. Je zult zien dat het nu een rondje heeft achter gelaten. Dat rondje knip je uit. Zo heb je in 1 keer een stapel rondjes. Zet ze apart op een droog schoteltje.
Snij de daikon in 6 plakjes van een halve cm. dikte. Zet de kookring op een plakje en druk ‘m erdoor. Nu heb je een rond schijfje. Herhaal dat bij alle plakjes tot je 6 schijfjes hebt. Zet ze apart in een schaaltje.

Nu gaat het leukste, het opbouwen beginnen! Zet de kookring op een presenteerschaal. Leg op deze volgorde steeds de ingrediënten op elkaar:
1. een schijfje Nori,
2. een schijfje daikon,
3. een schijfje Nori (druk het voorzichtig aan met je vinger of een klein theelepeltje)
4. schepje zalm erop en herhaal dan weer vanaf 1 tot je 3 laagjes zalm hebt.

Til voorzichtig de kookring van de Pesutorī. Je maakt ‘m af met een mooie decoratie op de bovenkant. Dat kan wat bosui met tobikko zijn maar als je niet zo van vissen-eitjes houd, kan je er ook sesamzaadjes op strooien. De rode peperkorrels “plak” je er aan de zijkanten tegenaan. Veeg de restjes marinade die aan de onderzijde zijn uitgelopen weg met een doek en you’re all set to go! Enjoy!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s