Drakenfruit

Drakenfruit, of ook wel Pitaja, is een vrucht waarvan het vruchtvlees mij erg doet denken aan een kiwi. De buitenkant is een zachte schil die zich makkelijk laat opensnijden. Het vruchtvlees is er in de witte of rode variant. Er zijn roze of gele Pitaja’s; afhankelijk van de soort. Het vruchtvlees van Dragon fruit eet je er met een lepel uit; zoals je dat met een gekookt eitje kunt doen.

Het vruchtvlees smaakt weeïg zoet en barst van de kleine pitjes ter grootte van die een kiwi heeft. Op zich is de Pitaja een flinke vrucht om zó te eten. Je kunt er ook jam van maken, of ijsjes, in stukjes door een fruitsalade, op een vruchtentaart, of in stukjes samen met andere vruchten en muesli door de yoghurt, je kunt ‘m uithollen en daarna vullen met vruchtjes en bolletjes ijs, of door een smoothie of een tropische cocktail met wat limoen, tequila en dry curaçao van Pierre Ferrand. Genoeg te doen met deze prachtige roze vriend!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s