Chayote

Over deze van oorsprong Midden-Amerikaanse, peervormige vrucht heb ik al van alles gehoord. Muppet zonder oogjes, oud wijf zonder gebit, Gordon Ramsey voordat hij botox ontdekte (een website)..nou, deze vrucht is in elk geval eentje die creatieve vrolijkheid zaait.

Maar hij kan nog meer! Rauw is hij, geschild, ontpit en in reepjes gesneden, lekker in salades of hij kan meegekookt worden in soepen (ook geschild natuurlijk) of meegebakken in Oosterse gerechten met bijvoorbeeld wat koriander, rode pepers, vis of kip.

Hij is verwant aan de meloen, komkommer en courgette, en heeft de structuur tussen een komkommer en aardappel in. De smaak is echter zo neutraal dat het overal bij past. Maar het blijft wel een rare snuiter, die Chayote.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s