Kabeljauw met salade

on

 

Ik ben met van alles aan het experimenteren. Met fotografie, koken, kruiden, ingrediënten. Het is zo leuk om te doen!
De pret begint al bij het winkelen. Of het nu voor schaaltjes, gereedschap, vis, tahoe, groenten of kruiden is, het is voor mij een manier om op een heerlijke wijze uit de dagelijkse beslommeringen te komen. Dan komt het plezier in de keuken; de spulletjes uitpakken. Ik kan vaak niet wachten tot ik ermee aan de slag kan! Dan volgt het koken, het alles tot een geheel maken, en dan..het spannendste moment: het proeven! De hoop die daaraan vooraf gaat dat het precies is zoals ik wil, dan de bevestiging (of afwijzing)..Zó spannend blijft dat. En dan komt, na het proeven, het opdienen. Zorgen dat alles klaar staat, kijken of er genoeg licht is, of dat er teveel licht is, de ingrediënten schikken, foto’s nemen, herschikken..het blijft leuk om te doen. Dubbel pret.

Zo ook bij dit gerechtje. Het is een frisse salade met een zilte nasmaak die heerlijk combineert met de vis gebraiseerd in licht zoet-zoute marinade.

Hieronder het recept voor 2 personen.
* 2 stukjes kabeljauw van ongeveer 250 gram
* 200 gr. gemengde sla
* 100 gr. groente zoals bijvoorbeeld asperges, okra of haricots vers
* verse gember
* een klein handje pinda’s
* Arachideolie
* Mirin
* Sake
* Rijst azijn
* Sesamolie
* Sojasaus

De vis:
Maak in een kommetje een marinade van 1 eetlepel sake, 2 eetlepels mirin en 1 eetlepel rijstazijn. Zet een koekenpan met deksel op middenhoog vuur met 2 eetlepels arachideolie. Leg de vissen in de pan en bak ze aan één kant bruin; draai ze dan om. Zet het vuur laag. Giet er dan voorzichtig, beetje bij beetje, de marinade overheen en zet een deksel op de pan.
De salade:
Kook de groenten 1 minuut in water. Giet ze af en spoel na -of koel af in (ijs)koud water. Leg het daarna in een vergiet. Meng 3 eetlepels sesamolie met 3 eetlepels sojasaus en azijn. Schaaf de gember. Schik de salade op twee borden, leg de groenten en geschaafde gember erop, giet de dressing erover, garneer met wat pinda’s. Haal de vis uit de pan en leg die op de salade.

Eet smakelijk!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s