Sajur lodeh tahu

on

In de Indonesische keuken kun je genoeg gerechten met tahoe vinden. Thuis was dit gerecht, samen met GadoGado, één van de weinige Indische gerechten die ik wél at. Dat komt doordat er geen sambal in zit. Sajur wordt naast andere gerechten gegeten, bijvoorbeeld een Sambal Goreng en  Rendang. Deze Sajur Lodeh is met zeer eenvoudige groenten gemaakt maar je kunt er zelf talloze andere soorten aan toevoegen. Bijvoorbeeld bloemkoolroosjes, stukjes winterpeen of in reepjes gesneden Chinese -of spitskool. Je kunt er ook een pepertje aan toevoegen of wat sambal. 
Hieronder heb ik een snelle beschrijving van het recept met de ingrediënten.

1/2 blok tahoe in blokjes gesneden
50 gr sugar snaps
50 gr kouseband in stukjes van zo’n 5 cm
40 gr mais (blikje)
30 gr bamboescheut (blikje)
1 gesneden ui
2 fijngesneden tenen knoflook
50 gr gedroogde cocos
20 gr blokje santen
4 peteh bonen
5 blaadjes Daun Salam
1 sereh stengel in stukjes van zo’n 4 cm.
1 eetlepel (palm)suiker
zout naar smaak
1,5 liter water

Zet een diepe pan met een flinke laag olie op het vuur. Snijd de tahoe in kleine dobbelsteentjes. Als de olie heet genoeg is, kun je de blokjes in de olie bakken tot ze licht bruin zijn. Daarna laat je ze uitlekken op wat keukenpapier.

Bak intussen in een pan de gedroogde cocos tot het lichtbruin van kleur is. Zet het apart in een schaaltje. Giet wat olie in een diepe pan en bak daarin de ui en knoflook tot ze licht bruine randjes hebben. Nu kunnen de groenten erbij. Daarna het water, de cocos, santen, peteh bonen, de groenten en andere ingrediënten behalve de tahoe.

Als de tahoe helemaal gebakken is, kan ook die bij de sajur. Laat de sajur op matig vuur staan tot de groenten beetgaar zijn. Als je van wat zachtere groenten houdt, kan je het natuurlijk wat langer laten staan. Eet smakelijk! 

 

 

 

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s