Tahoekoekjes

Tahoe, of Tofu, is in veel keukens te vinden. In de Indiase keuken bijvoorbeeld, gebruikt men het in verschillende curry gerechten, in de Chinese keuken met verschillende groentes, en in de Indonesische keuken, bij ons thuis, maakt mijn vader er Sambal Goreng of Sajur Lodeh mee. Ook in de vegetarische of veganistische keuken vind je veel tofu. Dat is maar goed ook, want Tahoe is onder anderen een bron van calcium, fosfor en magnesium. In mijn eerste vegetarische week hield ik mijn voeding bij via Mijn Voedingscentrum. Voor een eerste week ging het helemaal niet slecht; wel at ik nét iets te weinig calcium, vitamine D en vezelbronnen. Ik at ook een keer bijzonder veel vitamine B12..dat komt door de bak met 2 kilo Thaise mosselen die ik maakte en die bijzonder lekker zijn. 

Any way, nu dus Tahoekoekjes. Een recept in vogelvlucht met een kleine oefening in de snijkunst of test van de scherpte van je mes. 

 • zonnebloemolie
 • 400 gr geprakte, uitgelekte tahoe
 • 1/2 bosje grof gesneden Thaise basiclicum (moet echt Thaise zijn want smaakt anders)
 • 150 gr gesneden wortel (wijze: julienne zeer fijn)
 • 1 kleine ui (ook julienne gesneden)
 • 2 in reepjes gesneden Spaanse pepers (evt zonder zaadlijst)
 • 1 eierdooier
 • 2 el aardappelzetmeel
 • zout naar smaak

voor de saus:

 • sojasaus van bijvoorbeeld Kikkoman
 • 5 cm. geraspte gemberwortel
IMG_4149
links bovenin: Thaise basilicum, rechts: geprakte Tofu, midden: gember, ui en wortel

De uitgelekte, geprakte tahoe wordt met de eierdooier, ui, wortel, pepers, aardappelzetmeel en zout gemengd. Je kunt het “deeg” even 5 minuten laten rusten maar als je liever wilt doorgaan kan dat ook. Maak er ballen van die je vervolgens plat maakt.

IMG_4152

Zet een koekenpan op half hoog vuur en schenk er een laagje olie in van ongeveer een centimeter diep. Je olie is op temperatuur als je ziet dat het kruimeltje tahoe dat je erin gooit, begint te bakken. Nu kunnen je koekjes erin en laat ze zo’n 6 minuten per kant bakken. 

Ondertussen kun je de gember raspen en in een apart schaaltje met de gember doen. De koekjes die klaar zijn laat je even uitlekken op keukenpapier. Serveer ze als ze warm zijn met de saus. Eet smakelijk! 

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s