Boerenomelet

Ik was op zoek gegaan naar eieren die op een diervriendelijke wijze verkregen kunnen worden. Ik kwam terecht bij de Geitenboerderij Ridammerhoeve in het Amsterdamse bos. De hond mag mee aan de lijn op de boerderij dus zo combineert alles heel aangenaam voor een leuk dagje uit. De geiten, kippen en kuikens lopen rond en je kunt ze voeren, borstelen en aaien. Op de boerderij kun je eieren rapen, huisgemaakte geitenkaas en zelfs biologisch verantwoord vlees kopen. 

Ik heb er met smaak een broodje geitenkaas gegeten en met veel plezier zelf 2 doosjes eieren gevuld. ’s Avonds wilde ik graag mijn nieuwe aanwinst proeven; dus bakte ik een boerenomelette. Ook weleens weinig zin in koken maar wel vitaminebehoeftig? Probeer deze boerenomelette eens uit. 

 • 80 gr. doppertjes (verse eerst even half gaar koken) 
 • 40 gr. fijngesneden prei 
 • 15 gr. (punt)paprika 
 • 15 gr. fijngesneden peterselie 
 • 10 gr. geperste knoflook
 • 10 gr. fijngesneden gember
 • 1 grote, in plakken gesneden, ui
 • 100 gr. gekookte aardappels, of zoals in dit geval, pompoen
 • 30 gr. geitenkaas (meer kan ook, als je wilt)
 • kopje (soja)melk 
 • 2 0f 3 eieren (ik heb er maar 2 gebruikt maar misschien heb je grotere trek)

Verhit een koekenpan met wat olie. Ongeacht of je je aan de ingrediëntenlijst hierboven houd, is het handig om dat wat het langst moet garen, onderop te leggen. Je bouwt zo langzaam naar boven in volgorde van garing (ik weet niet of dit woord bestaat maar het klinkt logisch dus corrigeer ik het niet). 

Vervolgens klop je een ei los met wat melk erbij en voeg er dan ook meteen wat zout en peper naar smaak aan toe. Dat verdeel je over de koekenpan en dan kan de deksel erop. Draai het vuur laag en wacht rustig af. Als je ziet dat de onderkant van de omelet gaar is dan draai je het geheel om.

Hiervoor kun je eventueel een bord gebruiken dat je op de pan legt, dan draai je de pan met bord en al om (terwijl je het vasthoud!) zodat de inhoud op je bord ligt. Vervolgens laat je de omelet van het bord weer in de pan glijden. 

IMG_4118IMG_4119

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s