Zoete appelroosjes

on

Deze appelroosjes zijn erg eenvoudig te maken en je hebt er weinig ingrediënten voor nodig. Bekijk de opsomming hieronder maar eens.

  1. een pakje bladerdeeg dat je vóór je begint, alvast laat ontdooien,
  2. een stuk of 4 appels. Als je kleine appeltjes gebruikt, neem je er 6 of 8,
  3. een potje marmelade, aardbeien of abrikozenjam zonder (grote) stukjes fruit,
  4. kaneel,
  5. een busje poedersuiker.

Omdat het zo eenvoudig te maken is, heb ik hieronder een fotoreeks geplaatst waarop je ziet hoe de roosjes gemaakt moeten worden. Handig toch?

img_9319Was de appels en snij het klokhuis eruit.

 

 

img_9321

Snij de appel in plakjes van zo’n 4mm. dikte. Je kunt hier het best een mesje zonder kartels voor gebruiken.

 

 

img_9322Kook de appels in water evt.met dessertwijn of suiker. Kook ze buigzaam zijn. De appels mogen niet te zacht worden. Proef tussendoor steeds een partje. Als ze zacht zijn, laat je ze uitlekken in ’n vergiet.

img_9323Maak plakken bladerdeeg plat met ’n deegroller en snij ze plakken in 4 repen over de langste kant. Plak 2 aan elkaar voor een lange sliert. Smeer in met jam.

img_9324Drappeer de appelschijfjes op de repen bladerdeeg. Laat ze er een stukje bovenuit steken. Laat een klein stukje aan de onderzijde leeg

img_9325Rol de repen op en vouw de onderkant dicht. Daarna kunnen ze in de oven…op 180′. Op de verpakking van het bladerdeeg staat hoe lang het moet maar hou de boel toch intussen in de smiezen, zou ik zeggen.

 

 

img_9296Net als in moeder Natuur, groeien ook deze roosjes soms naar een onverwachte kant. Naarmate je ze vaker maakt wordt je vouwtechniek vast beter en vallen ze niet meer om (ik vind het wel grappig als ze scheef staan overigens).

img_9327Als ze klaar zijn moeten ze afkoelen. Dan kun je ze bestrooien met poedersuiker. Voor deze afbeelding heb ik ze met sinaasappelmarmelade gemaakt. Voor de andere afbeelding met aardbeienjam. Persoonlijk vind ik die het mooist vanwege het rood in de roos maar qua smaak vind ik ze beiden heel lekker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s