Vijgenblad

on

bladeren en vijgen aan de tak

Het praktische gebruik van het vijgenblad ken ik vooral van Adam en Eva. 

De vruchten, de vijgen, zijn mij wel bekend. Lekker zoet en zeer gezond. Ik wilde aanvankelijk iets over dat aspect schrijven maar ik ontdekte dat het blad van de plant, of eerder, de boom, eetbaar is en zeer gezond.

Het blad van de vijgenboom is stug en dik. De vezel is stevig en heeft kleine haartjes en stekels. Verder is de kleur van het blad donker groen en heeft een soort wax-achtige glans.

Ik ben van alles over vijgenblad tegengekomen op internet. Dat vijgenbladeren vooral goed zijn voor diabetespatiënten omdat door het eten van vijgeblad het insulinegehalte vanzelf iets hoger wordt. Het lichaam hoeft zelf minder insuline aan te maken en de diabetespatiënt hoeft minder insuline in te spuiten. En ook recepten zoals thee met vijgenblad. Ik ga er zeker een gerechtje mee maken. Lijkt me heel bijzonder.

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s