Pompoensoep van restjes

IMG_8857Ik had nog wat ingrediënten over en heb daarvan een pompoensoep gemaakt. Niet alleen pompoen maar ook prei, wat paprika, linzen, Cashewnoten, en ui, heb ik bij malkander in de pan gekookt tot een kleurrijke en lekkere soep. Op die manier ga ik ook meteen voedselverspilling tegen. De bereiding is simpel en daarom volgt er nu een korte beschrijving.

roze peperkorrels, gember, kerrie , kardemom, zoete paprikapoeder en kaneel
roze peperkorrels, gember, kerrie , kardemom, zoete paprikapoeder en kaneel

Kook 1/2 prei, 1 venkel, 2 eetlepels kerriepoeder, 1 eetlepel paprika poeder  (liefst zoete), een geschilde en ontpitte in blokjes gesneden flespompoen, 10cm verse gember, 3 el. cocos, 1 el. sambal, 2 el suiker, sap van 1 limoen, 1 halve eetlepel roze peperkorrels, 1 el kardemom, en  1 kaneelstok, tot de groenten zacht zijn. Eventueel kun je een (groente) bouillonblokje toevoegen. Als het allemaal zacht is haal je het kaneelstokje eruit en de kun je met een staafmixer alles tot een gladde massa “pureren”.

IMG_8858Als dat klaar is, kunnen de linzen erbij. Als je het lekker vind kun je er bij het serveren nog wat melk, slagroom of crème fraiche doorheen roeren. Ook kan er eventueel wat verse koriander doorheen. Maar…dat mag je zelf bepalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s