Volkorenwraps met gekruide champion-prei en linzenvulling

IMG_8846
Ingrediënten voor Salade Romainesalade met Cashewnoten, licht zoete pompoen, geitenkaas met een dressing van Vinaigrette met witte wijnazijn en honing

In mijn zoektocht naar snel en gemakkelijk te bereiden eten, heb ik deze vegetarische volkorenwraps gemaakt. Ik heb geen alternatief gebruikt dat de smaak en structuur van vlees nabootst. In plaats daarvan heb ik natuurlijke producten gebruikt die van zichzelf of met een klein beetje kruiden, een heerlijk vezel -en vitaminerijke aanvulling zijn op je dagelijkse lunchkaart of dinerkaart.

Wát gaan we precies maken? Volkorenwraps met gekruide champion-prei en linzenvulling met daarbij een Romainesalade met Cashewnoten, licht zoete pompoen en geitenkaas met Vinaigrette met witte (wijn)azijn en honing (de dressing dus). De ingrediënten staan hieronder, gevolgd door de bereidingswijze. Overigens, dit is een portie voor 2 taco’s. Alvast veel kookplezier en laat maar weten wat je ervan vind. Salade:

 

 1. 175 gr. Romaine sla;
 2. 400 gr. flespompoen;
 3. 2 el. suiker;
 4. 30 gr. rode paprika;
 5. 30 gr. Cashewnoten;
 6. gemalen geitenkaas naar smaak. Voor de Vinaigrette heb je nodig:IMG_8847
 7. 4 el. olijfolie;
 8. 3 el. witte wijnazijn;
 9. 2 thl vloeibare honing;
 10. zout en peper.

Snij de hals van de pompoen tot aan de buik af. De veiligste manier is om de schil eraf te halen met een schilmes. Mijn schilmes was zoek dus heb ik m’n Japanse mes (#6716N) gebruikt. Ik ben er stiekem best een beetje trots op. Ik heb ‘m al 7 jaar en er zit geen roestplekje op of bramen in en hij is eenvoudig scherp te maken met een diamant slijpstaaf. Als je je messen onderhoud kun je er heel lang plezier van hebben en loont het om een wat duurder mes te kopen. Dat terzijde. De pompoen snij je tot blokjes en die worden gekookt met 2 el. suiker in een laagje water dat nét boven de pompoen uitkomt. Terwijl dat kookt, snij je de paprika in kleine blokjes en maak je de dressing zoals vermeld in de ingrediëntenlijst.  Nu zijn de taco’s aan de beurt. De ingrediënten daarvan zijn:

 1. Zachte volkoren taco’s;
 2. 125 gr. champions;
 3. 65 gr. prei;
 4. 1/2 tomaat;
 5. 150 gr. linzen uit een blikje;
 6. 3 el. burrito seasoning mix (nee, tis geen vergissing);
 7. 5 gr. rode ui;
 8. stukje feta.

Verwarm een koekenpan op het vuur. Net als de champions wordt de prei in plakjes gesneden. De tomaat en ui worden in blokjes gesneden. De champions worden als eerst in de pan gebakken met een klein laagje olie. Als het vocht eruit komt, kan de prei erbij. Als het vocht wat verdampt is, kunnen de tomaat, de linzen en de Burrito seasoning mix erdoor geroerd worden.

Leg de taco’s klaar op een bord. Eventueel kun je ze licht voorverwarmen. In de oven: eerst licht bevochtigen; In de magnetron: geen idee, ik heb geen magnetron; In de pan: op matig vuur en met een deksel erop. Als de taco’s klaarliggen kan de vulling erop en daarna gegarneerd worden met rode ui, stukjes feta of crème fraiche die je bijvoorbeeld nog over hebt van de avocadomousse met roggebrood. Zo had ik nog wat avocado in de koelkast liggen en die heb ik ook op de taco gebruikt. Geen voedselverspilling nodig dus. Happy cooking! Selamat makan!

IMG_8848
serveersuggestie met crème fraiche en avocado
IMG_8845
Serveersuggestie met geraspte geitenkaas

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s