Japanse sticky grillkip met Meergranenrijst en walnoten

IMG_8745De komende dagen ga ik snel en eenvoudig te bereiden eten publiceren. Het moet van ingrediënten gemaakt kunnen worden die gewoon in de supermarkt te krijgen zijn en uiteraard zorgen voor een goede basis van energie om daarna nog een tijd voort te kunnen zonder honger.

Vandaag is het tweede gerecht van de vier aan de beurt. Ik heb Japanse sticky grillkip met Meergranenrijst en walnoten gemaakt. De bereidingstijd in totaal is iets minder dan een half uurtje als je zorgt dat je ingrediënten klaarstaan.

 

 1. (nóg) Meergranenrijst (bijv. van Lassie);
 2. 1 halve kipfilet;
 3. 5 kastanjechampions;
 4. nootmuskaat;
 5. 4 walnoten (en evt een notenkraker of anders gebruik je reeds gepelde walnoten);
 6. zonnebloem -en evt. wat sesam -of walnootolie.

Voor de kipmarinade heb je nodig:

 1. 1 el honing;
 2. 1 el azijn witte;
 3. 1el ketjap manis;
 4. 1/2 el sambal oelek;
 5. 1/2thl chilipoeder;
 6. 1 el fijngesn bakgember uit potje;
 7. 1/2 thl zout,
 8. 1/2 thl paprikapoeder;
 9. 1 thl sesamzaad en
 10. zonnebloem -of arachideolie.

Gereedschap:

 1. pan om rijst in te koken;
 2. koekepan;
 3. grillpan;
 4. een schaaltje voor de kipfilet;
 5. snijplank en
 6. een mes.

FullSizeRenderSnij de kipfilet in dunne repen. Dun omdat ze dan de marinade snel opneemt en snel gaar is op de grillpan. Maak de marinade en voeg de kipfilet aan de marinade marinade toe. Zet water in de pan voor rijst op het vuur en zet ook alvast de grillpan op het vuur zodat ‘ie straks goed heet is.

IMG_8746Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Na het koken voeg je er een klein scheutje zonnebloemolie en wat zout naar smaak aan toe. De olie kun je combineren met sesam -of walnootolie maar let op dat je daarvan steeds eerst een klein beetje voor beetje doet, roert en dan proeft voordat je nog een nieuwe scheut toevoegt; de smaak is nogal overheersend bij teveel. De kip kan op de platte zijden van de repen op de grillpan worden gelegd. Zet alvast de koekepan op het vuur voor de champions.

 

Snij intussen 5 kastanje champions en bak ze met beetje olie in koekepan. Voeg zout en een snufje nootmuskaat toe. Als ze goed bruine randjes hebben, kunnen ze van het vuur. Draai intussen de kiprepen om. Ze zijn klaar als ze grillpanstrepen hebben. Intussen kunnen de walnoten tot kleine stukjes gesneden worden. Nu kan je de rijst, walnoten, kip en champions samenvoegen.

klaar! en dat was weer een snel en makkelijk te bereiden gerechtje voor de sport.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s