Cajun kipfilet

IMG_8733
Cajunkip op roggebrood

De komende 4 dagen ga ik snel en eenvoudig te bereiden eten voor een flinke wandeling of duurloop publiceren. Voorwaarde die ik heb gesteld is dat het met ingrediënten gemaakt kan worden die gewoon in de supermarkt te krijgen zijn. Geen gedoe met winkels in en uit maar even naar de supermarkt en alles in één keer kopen. Daarna alles even snijden, smeren of bakken, dan lekker opeten en húp in beweging!

 

De eerste uit het rijtje van 4 is gegrilde  Cajun kipfilet met verse peterselie op fris- pittige avocadomousse op roggebrood. De ingrediënten zijn als volgt:

 

 1. 1 thl. knoflookpoeder;
 2. sap van een kwart limoen;
 3. halve thl. Chilipoeder;
 4. Roggebrood (2 plakken);
 5. 8 takjes gesneden verse peterselie;
 6. halve kipfilet;
 7. potje Cajunkruiden van Silvo (of zo’n soort merk)
 8. 3 grote thl. crème fraiche;
 9. halve avocado.

De kip eerst licht voorbakken met een beetje olie in een pan.  Als de kip licht bruin van buiten is kan de kip in een schaaltje. Daar strooi je flink wat van de Cajunkruiden over de kip aan beide zijden. De kip mag daarna voor een minuut of 20 de oven in op grillstand en 170’c. FullSizeRender

Terwijl de kip onder de grill ligt, kun je met de avocadomousse aan de slag.  De avocado, de chili -en knoflookpoeder met crème fraiche, meng je met de staafmixer tot een luchtig geheel. Als het een mooie crème vormt, kan er tenslotte wat limoensap doorheen. De peterselie kan daarna worden fijngesneden.

IMG_8728Na ongeveer 10 minuten draai je je kippie op haar andere zijde. Als ook dat weer zo’n 10 minuten heeft gelegen, kan de kip uit de oven. Het hangt natuurlijk een beetje af van de dikte van je kipfilet dus hierin moet je een beetje zelf inschatten wat wijsheid is: 20 minuten of langer (of korter).

Met 2 vorken trek je de kip uit elkaar en strooi je er eventueel nog wat extra zout overheen. Daarna besmeer je je roggebrood met de avocadomousse, legt de kip erop en strooit er de peterselie overheen.

Dat is het! Snel toch? En geloof me, het is ook erg lekker. De smaak van de peterselie combineert heerlijk fris bij de sterke smaak van roggebrood. De zoute Cajunkruiden geven het roggebrood een hartige bite. Ook als je geen zin hebt om te sporten, is dit echt een heerlijke lunch.

 

 

 

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Dennis schreef:

  Zo maak je van roggebrood toch iets “anders”.
  Ziet er smakelijk uit. Het lijkt zwaarder dan het is😊
  Combinatie is zeker apart.

  Like

 2. Dennis Numan schreef:

  Dit maakt het roggebrood zeer apart.
  Lijkt zwaarder dan het is.
  Geslaagde combinatie😊
  Zeer geschikt voor hardlopers.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s