Amandel-Blauwebessenpolenta


Sinds 6 oktober ben ik frequent gaan hardlopen. Eerst 4,5 kilometer, na twee weken 6 kilometer en twee maanden later leg ik zo’n 9 á 10 af. Het doel is om op 16 oktober 2016 met de halve Amsterdam marathon te lopen. Hardlopen heeft bij mij echter als bijwerking dat ik vaak met lichte honger zit. Daardoor ben ik op zoek gegaan naar voeding waardoor ik niet alleen energie krijg maar ook niet na het hardlopen, meteen de voorraadkast voor eten in duik.

Één van de dingen die ik in een hardlooptijdschrift tegenkwam, is polenta en heeft na het koken een beetje de structuur van griesmeel. In Italië wordt het voor van alles gebruikt; koekjes, als bijgerecht of dessert. In dit recept ben ik uitgegaan van een ontbijt om daarna lekker te kunnen hardlopen. Hieronder beschrijf ik een eenvoudig recept.

Melk 700 gr.; Polenta 55 gr.; Honing; Bos-of blauwebessen; Amandelen in stukjes gehakt; 5gr. gedroogde abrikozen en water 250 ml.

Verwarm koude melk met polenta en gedroogd fruit. Roer er met een houten lepel rustig door tot het kookt. De polenta zuigt de melk op en krijgt een dikke structuur. Dit is het moment waarop ik er beetje bij beetje wat water aan toe heb gevoegd. Geen melk want ik wil de calorieën zo laag mogelijk houden. Je kunt de polenta naar eigen inzicht verdunnen. Ik heb amandelen grofgestampt in een Chobek. Als je tevreden bent met het resultaat giet je wat in een kommetje. Vervolgens maak je ’t af met de amandelen, blauwe bessen en honing naar smaak.


3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. @peterdegroof schreef:

  ziet er HEERLIJK uit !!

  Like

  1. Nathalie S. schreef:

   Dank je wel Peter, het is inderdaad ook echt lekker. Probeer het maar ‘ns uit 🙂

   Liked by 1 persoon

 2. Harry schreef:

  Heerlijk 💋

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s