#DJ’s Zandkoekjes

IMG_5551

Hi, leuk dat je er bent en leest wat ik gemaakt heb. Ik heb lang nagedacht over wat ik zou maken en dat zijn zandkoekjes geworden. Het deeg is eenvoudig te maken en het is leuk om de vormen uit te steken en de koekjes te versieren. Ik geef je een basis recept voor zandkoekjes en je kunt eindeloos variaties maken. Je kunt bijvoorbeeld een kuiltje in het midden met jam opvullen of stukjes gedroogd fruit inprikken. Je kunt ze ook met een glazuurlaagje besmeren of gebruiken als speldenkussen. Met dit deeg kun je elke gewenste vorm maken of in een figuur boetseren. Je moet natuurlijk wel even de warmte knop erop afstemmen. Zet de oven maar alvast aan voor de warming-up. IMG_5552

Het deeg maak je met:  100 gr. bloem/ 50 gr. suiker en 75 gr. roomboter op kamertemperatuur.    Als je wilt, kun je er muesli aan toevoegen of noten. Misschien hou je meer van gojibessen of gehakte noten. Je kunt er van alles doorheen mengen, use your fantasy!

Het deeg maak je door alle ingrediënten in een kom te mengen tot een gladde bal. Daarna bestrooi je het aanrecht of waarop je dan ook je deeg uitrolt, met een beetje bloem. Dan rol je het deeg met een lege, schone Champangefles of deegroller tot een plak van ongeveer 1 cm. dik. Hieruit prik IMG_5554je met een steekvorm de rondjes. Als je dat niet hebt, gebruik je een glas of iets anders. Je kunt ook sterren of ovalen gebruiken, that’s up to you! Leg ze op een bakplaat die je van tevoren met een beetje bloem bestrooid hebt zodat ze straks, na het bakken, makkelijk van de bakplaat loslaten. Omdat ik er wat noten en amandelen ingeprikt heb, heb ik er een beetje melk overheen gesprenkeld. Je kunt, in plaats daarvan, ook een losgeklopt ei gebruiken.

De oven heb je al voorverwarmd dus de koekjes kunnen erin. Bak ze op het midden van de oven in ongeveer een half uurtje bruin. Goed af laten koelen en dan zijn ze klaar. Now you know how the cookie crumbles!

IMG_5556

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s