Ananas- sinaasappel smoothie of basiscocktail

IMG_5227Ik drink elke morgen een smoothie en ik moet zeggen dat ik het ook mis, als ik een dag oversla. Daarom staat er op tafel altijd wel een flink volgestouwde fruitschaal. De basis is altijd een hoop sinaasappels en wat bananen. Dat wordt aangevuld met wat in de aanbieding is: kiwi’s, mango’s, kaki’s of papaya’s. Het is trouwens niet erg als de banaan, door rijping, wat bruine plekken heeft gekregen; daar wordt ‘ie alleen maar zoeter van. Ook ander fruit dat al een tijdje ligt kan prima gebruikt worden in een smoothie. Immers: de hele mikmak wordt gepureerd en dan zie je er niets meer van. Appels maken de smoothie wat rul dus die stop ik er niet zo graag in, tenzij het groene smoothie moet worden; dan is het niet erg.

Vanmorgen maakte ik een smoothie die mij, samen met het zien van de eerste zonnestralen van de dag, heel erg gelukkig maakte. De smaak is fris-zoet door de ananas, licht-zuurtje door de sinaasappel en een vleugje romig door banaan. Het vult je mond met tropische frisheid en neemt je mee naar zomerse dagen waarop je zorgeloos over een grasveld in een mooi park loopt, vanuit je rieten huisje langs de kust, op je blote voeten naar de kustlijn wandelt of dolgelukkig naar je liefje kijkt die je eindelijk, na 2 maanden weer ziet.

Het tweede slokje van deze smoothie, was qua wegdromen, iets realistischer maar het was er nog wat vroeg voor. Deze smoothie, bedacht ik zo, kan pérfect worden aangelengd met een scheutje kokosmelk en/ of scheutje witte rum. Om ‘m nóg meer om te toveren tot een feestelijke prestatie, stop je er wat grove stukken gecrushed ijs in en doe je er een schijfje sinaasappel of ananas langs de rand van het glas. Daar maak je volgens mij wel vrienden mee!

Welke ingrediënten zitten er in dit zinnenprikkelend elixer? Als volgt:

3 (pers)sinaasappels (perssinaasappels hebben minder vezeltjes maar veel sap; 1 banaan en 250 gram ananasstukjes en een espressokopje melk.  Proost!

IMG_5225

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Frank schreef:

  ..is het al warm genoeg voor die kustlijn en blote voeten?

  Liked by 1 persoon

  1. Nathalie S. schreef:

   …nog niet mop. Maar als jij er weer bent schijnt voor mij de zon sowieso.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s