DJ’s dadel- vijgen-mueslireep

IMG_5042

Lekker, smakelijk en eenvoudig te maken; deze reepjes zijn perfect om je wat energie te geven voor een paar uur.

Voor deze reepjes heb je een keukenmachine en bakpapier nodig. Ook heb je deze ingrediënten nodig: Dadels, uiteraard zonder pit, zo’n 175 gram; 125 gram vijgen, zonder steeltje, dus dat snij je eraf; 175 gram ongezouten, gemengde noten; 70 gram muesli; 2 eetlepels appelstroop of honing; 1 eetlepel pindakaas en ongeveer 50 gram pistachenootjes in stukken gehakt.

De gemengde noten (niet de pistache) hak je fijn in de keukenmachine. Let op dat het geen poeder wordt, dus niet te lang malen. Die bewaar je even apart in een schaaltje. Daarna maak je van dadels en vijgen een smeuïge pasta. De appelstroop en pindakaas verwarm je in een pannetje op het vuur tot ’t samensmelt tijdens het roeren of  in de magnetron (geen idee hoe lang want ik heb geen magnetron). Dit meng je met de dadels, vijgen en noten. Smeer het mengsel uit over bakpapier en strooi er de pistaches overheen. Je moet het daarna even laten opstijven in een koele ruimte of de koelkast en dan kun je het in repen snijden. Klaar!

IMG_0277

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s