New York

Cappucino, hot chocolate and 2 croissants @ 12 Corners
Cappucino, hot chocolate and 2 croissants @ 12 Corners

IMG_4377Voordat ik mijn verhaal begin, wil ik je vertellen dat je de foto’s op mijn blog kunt aanklikken zodat ze groter worden en je alles beter kunt zien. We startten onze dag bij een koffietentje, 12 Corners, om de hoek van ons appartement. Elke morgen bestelden we daar een Cappucino en warme chocomelk met 2 croissantjes. Men draait er prettige muziek, de temperatuur is er aangenaam, er is gratis internet en het ruikt er huiselijk naar, uiteraard, koffie. Het personeel is erg hartelijk en wist na 2 dagen al wat we de dag ervoor besteld hadden en na verloop van tijd hoefden we niet eens meer aan te geven wat we wilden hebben want het werd al gemaakt na de vraag: “same thing as yesterday?”, met een lach en knikje beantwoord te hebben. Het is niet gelukt om in het appartement in Chinatown te koken. Hoewel er een afzuigkap boven het gasfornuis hing, kon het huis niet voldoende geventileerd worden om er vis te bakken. Er was bovendien geen geschikt mes of snijplank om op te snijden, wat toch best essentieel is bij het koken. Ik had een prachtige visafdeling gezien bij de supermarkt in de buurt. Ze hadden daar ook een groente -en fruitafdeling waar ik werkelijk als een kind in de snoepwinkel zo gelukkig van werd. Het is bij kijken gebleven.

supermarkt in Canalstreet
supermarkt in Canalstreet

Ik heb de afgelopen dagen van alles geproefd waarvan ik bij één ding met mezelf heb afgesproken dat nóóit meer te eten. Het is een puddinkje dat de schijn wekt een crème brûlée te zijn, maar dat ábsoluut niet is! Het is gewoon een gelatine puddinkje met een razend chemische smaak. Ik beloofde mezelf om mij dat nooit weer aan te doen.

Horrorpuddinkjes
Horrorpuddinkjes

Gelukkig zijn er ook veel dingen die het daglicht wel kunnen verdragen en dat is bijvoorbeeld onderstaand bolletje van Cha-Sieuw omhuld met lichtgefrituurd deeglaagje omhuld door krokante sesamzaadjes. Wel machtig maar geen straf om te eten. IMG_4376Als ik aan Amerikaans eten denk, denk ik aan dingen die cowboys eten. Stukken koe die op het vuur worden gelegd en bedekt onder een fikse laag saus, op mijn bord worden gelegd. Intussen drinkt men daar dan natuurlijk een goed koud biertje in een ijskoud glas bij. Zo gezegd, zo gedaan. Nadat ik me had laten meeslepen naar een shoppingmall, was de beloning alles vergevend.

Erg grote maar lekkere ribs van steakhouse LongHorn op 92-30 59th Ave, Elmhurst NY- Queens
Erg grote maar lekkere ribs van steakhouse LongHorn op 92-30 59th Ave, Elmhurst NY- Queens

Aanschouw!! Het lekkerste biertje na een dag in een sakkers hete shoppingmall   Eén van mijn lievelingsfilms, is Forrest Gump. Er zitten veel scènes in die in het dagelijks leven gequoted worden of die  aan die film herinneren. Zo ook dit restaurant dat we op Times Square tegenkwamen toen het toevallig met bakken uit de hemel kwam. IMG_4406 We hebben nog veel meer plekken bezocht en lekkers geproefd. Ik zal het verhaal niet nog langer maken dan het nu al is. Daarom heb ik hieronder een visuele impressie voor je. Feel free to leave a comment on top or end of this article by “reactie plaatsen”, of ook wel: als je er wat van wilt zeggen, plaats dan je reactie bovenin of onderaan dit artikel onder de pakkende titel: “reactie plaatsen”.

soms zit het mee, soms zit het tegen en sta je met je goede fatsoen, voor de deur vd NYPD op Times Square, in de regen
soms zit het mee, soms zit het tegen en sta je met je goede fatsoen, voor de deur vd NYPD op Times Square, in de regen
Soms wil je gewoon SNOEP!
Soms wil je gewoon SNOEP!
Ik kon het niet laten er eentje mee te nemen. 2 favorieten in 1 klap; voedsel en een dood dier
Ik kon het niet laten er eentje mee te nemen. 2 favorieten in 1 klap; voedsel en een dood dier

IMG_4426     IMG_4475

Zorg dat je in de metro wat kleingeld bij je hebt. Er zijn altijd mensen die je daarmee plezier doet.
Zorg dat je in de metro wat kleingeld bij je hebt. Er zijn altijd mensen die je daarmee plezier doet.
Kunst op straat
Kunst op straat
Lower Manhattan, we'll see you again
Lower Manhattan, we’ll see you again
Met de metro gaan we naar Higher Manhattan, Harlem. Spannend en weer heel anders. We kijken er naar uit!
Met de metro gaan we naar Higher Manhattan, Harlem. Spannend en weer heel anders. We kijken er naar uit!

Aan heel veel dingen komt een eind en zo ook aan ons verblijf in het onderste deel van Manhattan. Het went snel, zo’n eigen buurtje te hebben en je de weg eigen te maken. Om niet teveel te hechten aan Downtown Manhattan, zal het tweede deel van ons verblijf zich in het andere deel van Manhattan afspelen, namelijk Uptown. Vanuit een appartement direct naast het Central Park in Harlem, wandelen we naar het MoMa (modern museum of modern art), Guggenheim museum of…uiteraard, door Harlem zelf. We hebben al een beetje geproefd van die kant door naar Times Square en The Green Line te wandelen maar nu gaan we er écht voor. Zoals de Puber steeds tegen me zegt: mam, je lijkt echt op een tourist met je gefotografeer. Dag Downtown, Hello Uptown! (Feel free to leave a comment on top or at the end of this article by “reactie plaatsen”.) IMG_4459

Één reactie Voeg uw reactie toe

 1. Dennis Numan schreef:

  Dat stuk koe met een laag saus en een koud biertje bevalt mij wel.
  Lollie met een dooie schorpioen mag je lekker zelf opeten😁

  leuke sfeerfoto’s.

  Groetjes

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s