Wentelteefjes

Vandaag zijn we de dag begonnen met Wentelteefjes! Een klassieker in de Hollandse keuken die volgens mij, iedereen wel kent maar die helaas vaak vergeten wordt. Dat is erg jammer want het is niet alleen een heerlijke afwisseling op de geroosterde boterham maar ook prima te gebruiken als toetje met een schep ijs of wat slagroom of fruit erbij. Wentelteefjes, hoe maak je die ook alweer? Nou, dat zal ik je onderaan het huishoudboekje vertellen. Ik merk daarbij, met enige opluchting op, dat de teller nu weer op het weekbudget van € 17,50 staat. Ik zal deze week nóg zuiniger proberen te zijn. Vorige week is het me € 1,31 niet gelukt.

Wentelteefjes met poedersuiker
Wentelteefjes met poedersuiker
ontbijt: gebruikskosten: aanschafkosten:
wentelteefjes € 0,24 grote doos met eieren gekocht voor 3,50. prijs p.st = €0,12
lunch:
 4 plakken brood  € 0,17  brood was gisteren gekocht
 diner:
Fu Yong Hai  € 2,17  Andere helft van de ingredienten gebruikt
rijst € 0,00  van gister opgewarmd
Drankjes:
fruchtensap  € 0,75
 thee  x
totaal voor deze dag gebruikskosten  € 3,33 totaal aanschafkosten  € 0,24
boosdachppensaldo over € 14,17 saldo aanschafkosten over

€ 17,26

De bereidingswijze van de wentelteefjes zoals ik ze heb gemaakt. ..als volgt:

Afhankelijk van de hoeveelheid brood klop je ei(eren) met een scheutje melk los. Je moet ervan uit gaan dat je voldoende moet hebben om het brood zich voldoende vol te zuigen. Niet zeiknat want dan worden ze niet lekker. De eieren klop je dus los met melk. Voeg daaraan ook kaneel toe. Daarvan mag je best aardig wat gebruiken zodat ‘ ie al aardig gaat ruiken. En als je nou écht los gaat, giet je er ook nog wat vanille-essence bij. Doe de halve of kwart gesneden plakken brood in het eimengsel en laat het even aan beide zijden volzuigen. Zet de koekenpan op het vuur en stop er een klontje (room)boter in. Als het wat bruin begint te worden kun je het brood aan beide zijden in de pan bakken. Serveer met poedersuiker erover en evt. wat fruit. Eet smakelijk!! Easy toch?

ingredientenlijst:

  • 2 eieren € 0,24 ,
  • melk (kwart glaasje),
  • kaneel,
  • (room)boter,
  • poedersuiker en
  • oud brood

‘sMiddags hebben we wat simpeler gegeten. Broodje aan het aanrecht en dan hóp weer verder met alles dat we aan het doen waren. Zo gaat dat soms; haastig in het weekeind. Waarom zo’n haast? Omdat ik die avond Dennis en Kim op bezoek zou krijgen en ze zouden komen eten ook nog! Uitdaging dus, om het budget niet vreselijk aan te tasten. Wat aten we daarom? Fu Yong Hai!! Volgende keer maak ik er ook nog wat vis in zoet-zuresaus bij maar daarover een andere keer meer in een ander blog waarin ik lauter over kooksels of gerechten schrijf. Je vind ze in het menu bovenin dit scherm.

Met Dennis en Kim aan de Fu Yong Hai
Met Dennis en Kim aan de Fu Yong Hai

Mocht je de Wentelteefjes gaan maken, dan wens ik je alvast veel kookplezier. Laat gerust weten wat je ervan vind onder het kopje Reacties bovenin dit verhaal. Je kunt ook het reactieformulier gebruiken voor contact.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s